Evenementen

Open Monumenten Dag - Stationsdreef7 september 2013(Event)
Tijdens de hoogdag van cultuur, Open Monumentendag, dat reeds voor de 25sye maal wordt georganiseerd kan men in de wijk Barnum het Woonhuis de Bruycker bezichtigen met een gids. Eén van de afgeleide doelstellingen van het project Barnum1901 is ook om de verhalen van de wijk in kaart te brengen. Voor verdere informatie verwijzen wij naar www.openmonumentendag.be

In de Stationsdreef 187 bevindt zich het woonhuis van Joseph de Bruycker. Dit woonhuis is opgetrokken in 1931 en is een typsich voorbeeld van de vernieuwende en modernistische interbellumarchitectuur in Roeselare. Hij is één van de belangrijkste architecten die Roeselare ooit had.

Na de Eerste Wereldoorlog was hij nauw betrokken bij de wederopbouw van de Westhoek. Typische elementen zijn het betonskelet, de geometrische vormen, met een drie dimensionaal karakter met het afwisselen van rechthoekige en ronde volumes en het afwisselend materiaal gebruik. De voordeur bevindt zich op het eerste verdiep en is bereikbaar via een wentelende trap.