Bandwagons

Op dit ogenblik hebben wij op het internet, twee filmpjes teruggevonden. Deze "moving pictures", zouden zijn opgenomen in 1899 in het Verenigd Koninkrijk.

Wij krijgen een parade (een optocht) van Barnum & Bailey te zien, in twee aparte filmpjes. Het toont ons het pronkstuk, de beroemde Barnum & Bailey Bandwagon die werd voortgetrokken door 40 paarden, samen enkele kooiwagons, dromedarissen en natuurlijk de olifanten.

De bandwagon te zien in dit filmpje maakt deel uit van de collectie in het Ringling Museum in Sarasota, Florida. Het is ons op dit ogenblik nog niet duidelijk wie de eigenaar is van dit filmpje, maar er werd ons medegedeeld dat dit mogelijks het British Film House zou zijn. 
 

 

 


Er zou ook een ander filmpje uit 1904 van het Barnum & Bailey Circus bestaan, dat wij tot op heden nog niet hebben teruggevonden.  Het toont ons een straatparade, waarbij enkele Bandwagons zouden te zien zijn, die ook werden gebruikt en getoond in de Parades in de 15 verschillende Belgische Barnumsteden.

Dit filmpje zou in het bezit zijn van het Circus World Museum.  Het Circus World Museum zou in het bezit zijn van drie  pony floats en twee tableau kooiwagens die deeluitmaakten van de parades die werden gehouden in de Belgische steden.

Wij hebben intussen contact opgenomen met het Circus World Museum, Baraboo, Wisconsin.

Verdere informatie volgt nog, maar in ieder geval houdt het Ringling Brothers  and Barnum& Bailey Circus nog altijd tot op de dag van vandaag een optocht in elke stad waar zij optreden, om publiciteit te maken voor het grootste spektakel ter wereld!